АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИЯТ BZ: ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА РУСИЯ, ЧЕ БИЕ ТЕРОРИСТИТЕ В СИРИЯ

Войната в Сирия
05.03.2020 / 11:35

Войната в Сирия започна през 2011 г. По-рано, през 2003 г., американските и британските войски унищожиха иракската държавност. По този начин Западът разшири влиянието на Иран в Ирак и отгледа терористичната организация "Ислямска държава".

“Ислямска държава” успя за миг да лиши деморализираните иракски войници от оръжията, доставени наскоро от САЩ. Дори преди да започнат истински военни действия в Сирия, западният съюз, воден от френските, британските и американските военновъздушни сили, извърши бомбардировки, свали либийското правителство и административен елит, за да всее хаос в страната.

По време на деветгодишната война в Сирия Западът подкрепя бунтовниците, сред които има джихадисти, свързани с “Ал Кайда”, групировки, а скоро и части на “Ислямска държава”. Силите, които в началото може би бяха демократично настроени, си сътрудничиха с бунтовническите ислямистки сили, прикрити като снайперисти и диверсанти, защото бяха по-ефективни във военно отношение. Западните съюзници на Саудитска Арабия и Турция дълги години подкрепяха “Ислямска държава”, която след това успя да разпространи страх и ужас в големи части на Сирия.

Двойният стандарт на германските медии и политици

Руското правителство не е виновно за случилото се. Въпреки това, сега германските медии и политици се държат така, сякаш руският президент Владимир Путин носи основната отговорност за случващото се в Идлиб. Вестник “Зюдойче Цайтунг” поиска “строги санкции срещу Русия”, “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” представя ”поддържан от Путин “поход за унищожението на Асад” в Идлиб.

Припомняме, че опустошенията по време на освобождението на Мосул никога не са били описвани систематично в тези вестници , защото тази кървава операция се проведе под ръководството на САЩ и с разузнавателната подкрепа на Бундесвера. В Идлиб са все още далеч по този показател. Не казвам това като извинение, а посочвам двоен стандарт.

Турция подкрепя терористите с оръжие

Мосул трябваше да бъде освободен от “Ислямска държава”. Необходимо е също така да се освободи Идлиб от натрупаните там джихадисти, бойци на “Ислямска държава” и международни терористи (уйгури, чеченци, подивели европейци и други). В крайна сметка именно там американското командване през 2019 г. ликвидира главатаря на “Ислямска държава” Ал Багдади (обаче веднага му намериха наследник - Ал Кураши). Идлиб е бастион на терористите!

Членът на НАТО Турция отдавна подкрепя тези терористи с оръжие, а сега с танкове, ракети и 5000 свои собствени войници. Но Турция няма какво да прави там. Нарушава териториалната цялост на друга държава. Но изглежда, че нашето правителство не се интересува от това.

Пътят към мира минава през Русия

Между другото, “Ислямска държава” в Сирия беше победена не само от ръководения от Запада съюз и по-късно от преданите на САЩ, кюрди, а и от сирийските правителствени сили, подкрепени от Русия. Федералното правителство някога благодарило ли е на Москва за това? Мирът в Сирия трябва да се гради заедно с Русия, сирийското правителство и административния елит. Няма да е лесно. Но след девет години ужасна война, подгрявана от Запада, това е най-перспективният начин.

https://pogled.info/svetoven/BZ-tryabva-da-blagodarim-na-rusiya-che-bie-teroristite-v-siriya.113974

Превод: В. Сергеев

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев