АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС У НАС

Венцислав Мутафчийски
01.03.2020 / 19:45

У нас и днес няма потвърден случай на коронавирус. Всички изследвани 16 проби са отрицателни, обяви началникът на Военномедицинска академия и председател на Кризисния щаб за коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски:

"Към днешния ден във ВМА са направени 14 проби, които са отрицателни, а в Националната лаборатория - 2 проби от Бургас, също отрицателни. Двама души са приети във ВМА, единият от тел.112 от София с температура, грипоподобни оплаквания, а другият, благодарение на контрола по границата, шофьор на тир".

“Към момента всички проби са отрицателни, които са обработени, включително и от междулабораторния контрол (между двете лаборатории са потвърдително отрицателни)“, посочи по-рано днес проф. Мутафчийски и поясни:

“За тези държави, за които са обявени с по един случай, няма нарастване на ситуацията към този момент. За нас представлява интерес какви ще бъдат потвърдителните резултати в референтните лаборатории, определени от ЕК. Пак повтарям, те са в Холандия, в Германия - две лаборатории. Ние също сме задължени при първа положителна проба да я изпратим за потвърждение там. Всъщност, не нараства броят на хората“, каза още той и допълни:

“Както виждате, ние имахме дни с по 20, по 30 проби, това са всъщност хора, които вече са хоспитализирани в различните инфекциозни отделения в страната и във ВМА. Вчера ви съобщих, че ние ще изследваме 19 проби, това значи 19 човека, днес имаме заложени 10 проби“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев