АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА САЧЕВА

Палатков лагер на майките от „Системата ни убива” се настани под прозорците на властта
01.03.2020 / 18:47

Палатков лагер на майките от „Системата ни убива” се настани под прозорците на властта. Недоволните родители на деца с увреждания настояват социалният министър Деница Сачева да подаде оставка, защото не одобрява Закона за личната помощ.

„Поставяме началото на края на министър Сачева с палатков лагер. Ние оставаме тук и не смятаме да си ходим, докато тя не си подаде оставката, заради пропагандата, която води срещу Закона за личната помощ. Това е законът, който гарантира живота на хората с най-тежките и множество увреждания. Това е законът, за който ние си дадохме живота седем месеца миналата година и за който спахме на тези павета”, обясни целта на безсрочния им протест организаторът Вера Иванова.

Тя уточни, че атаката срещу новия закон е защото държавата няма пари за него. Иванова е категорична, че ще продължат да се борят срещу системата докато тя не се промени.

Вера Иванова обяви, че в този момент протестират и в Благоевград, а на 4 март ще излязат от Бургас и Добрич, като поетапно ще се включат и други градове в страната.

Попитана дали са търсили диалог с министър Сачева, Иванова каза, че са имали една среща и не приема доводът на социалния министър, че този закон е приет под натиск и, че пари могат да отидат някъде другаде. „Този закон заобикаля НПО-та. Парите отиват директно при човека с увреждания, в неговия асистент. Няма по-справедлив от тази индивидуална оценка. Вече хората получават различен брой часове, според нуждите, а не еднакво”, уточни тя.

„Подкрепям исканията на майките с деца на увреждания, които бяха лъгани много пъти. Закъснели са с палатковия лагер. Нищо не работи в правителството и в това и в предишното”, заяви Любомир Данков, който също е на протеста, а точно до майките на деца с увреждания е и друг палатков лагер – на медицинските специалисти, които настояват държавата да изпълни исканията им от миналата година.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев