АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕМИЛ ДИМИТРОВ: ВСЯКА СУТРИН ГЛЕДАМ ИМА ЛИ БУС ДА МЕ ПРИБЕРЕ

 Емил Димитров
28.02.2020 / 18:18

Директорите на регионалните структури на екоминистерството поискаха законодателни промени, свързани с по-добро заплащане и сигурност на работното място. Те представиха своите искания на извънредна среща с министъра Емил Димитров, пред когото заявиха, че изпитват страх и не могат да изпълняват служебните си задължения.

Заради проведените акции и проверки в структурите на екоминистерството ръководителите на регионалните звена изпитват несигурност при взимането на решения.

„Държавни общини, областни администрации, гори – да поемат част от тези функции, които са вменени и се очакват от нас като резултат“, каза Екатерина Гаджева – директор на регионалната инспекция в Смолян. Тя допълни, че извънредният труд не се заплаща и призова за по-високи възнаграждения.

Сред исканията са и допълнителни назначения на експерти, обясни Десислава Консулова – ръководител на Басейнова дирекция „Черноморски район“.

„Бройките са прекалено малко на фона на прекалено многото сигнали“, каза тя.

Напрежението в системата коментира и екоминистърът Емил Димитров:

„Всяка сутрин като тръгвам, гледам пред работата има ли бус да ме прибере, защото съм дошъл да пусна водата на гражданите“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев