АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЗА ДА КУПУВА НОВ САМОЛЕТ

Самолет
27.02.2020 / 18:47

Кабинетът се отказва от решението да закупи нов правителствен самолет. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет.

"Не ща да купуваме нов самолет", заяви Бойко Борисов още с влизането си. И се извини на пилотите за решението си, като добави, че е наясно, че така застрашава не само своята, но и тяхната сигурност, както и сигурността на другите хора, които пътуват заедно с него.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът, а въпросните точки са предвидени в дневния ред решения на МС, които се отнасят до отпускане на допълнителни бюджетни средства. От думите му стана ясно, че с част от парите, заделени за нов самолет, ще бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив - на Локомотив-Пловдив и Ботев Пловдив. Сумата, която правителството ще отпусне за тази спортна инфраструктура, е в размер на 37 млн. лева.

"След това всеки, който иска, да купува"., отсече Борисов пред министрите и медиите.

"Завчера пак отказа автопилотът на самолета, когато облита Бургас. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива в Женева на ремонт", разясни той техническото състояние на правителствения самолет "Фалкон".

"Не, няма да си купуваме! Риска да го поемат тези, които се изказват против него. С тези пари ще покрием тези точки", повтори премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев