АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ДОСТЪПНА ЖИЛИЩНА СРЕДА И ЛИЧНА МОБИЛНОСТ

МТСП
26.02.2020 / 17:34

Начало на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност обяви Министерството на труда и социалната политика. Програмата се осъществява на територията на всички общини в страната и се реализира в два компонента.

Компонент 1 е „Достъпна жилищна среда“. Той е за финансиране изпълнението на инвестиционни проекти за изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства, която се ползва безвъзмездно и по нестопански начин.

Компонент 2 е „Лична мобилност“ и предвижда приспособяване на лично моторно превозно средство, необходимо за осигуряване на мобилността на човек с трайно увреждане.

Човек с трайно увреждане може да кандидатства в рамките на годината и по двата компонента, но поотделно с две отделни заявления, към които е необходимо да приложи и издадено от Дирекция „Социално подпомагане” писмо за подкрепа.

Срокът за подаване на предложенията от кандидатите е в периода от 12 февруари до 12 май включително на хартиен и на електронен носител.

Писмото за подкрепа се издава от Дирекция „Социално подпомагане” по настоящ адрес на човека с увреждане след отправено писмено искане. В срок до 3 дни се извършва проверка на декларираните в искането обстоятелства за всички посочени лица, като се използват наличните способи за получаване на информация. Писмото за подкрепа се издава в два екземпляра от директора на ДСП веднага след извършената проверка. Единият екземпляр се предоставя на лицето, отправило искането, а вторият остава в Дирекцията.

Подробна информация за условията и документите за кандидатстване по Програмата е публикувана на интернет страницата на министерството www.mlsp.government.bg, секция „Политика за хората с увреждания“, рубрика „Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност“ https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&lang=&I=796.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев