АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНИЦА САЧЕВА: ОЩЕ 30 МЛН. ЛВ. ЗА СОЦИАЛНИ ЦЕНТРОВЕ В СТРАНАТА

Деница Сачева в Бургас
25.02.2020 / 14:25

30 милиона лева за разкриването на обществени центрове в страната за ранно детско развитие и семейна подкрепа.ще бъдат усвоени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" през новия програмен период. Това обяви в Бургас министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тя, заедно със зам.-министър Зорница Русинова и зам.-кметът Йорданка Ананиева посетиха детска градина "Надежда" в комплекс "Меден рудник", където се помещава Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа.

В центъра се предоставя индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, семейно консултиране, индивидуална и групова работа с деца и родители, осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията.

Сачева посочи Бургас като един от добрите примери в страната за предоставяне на социални услуги и подчерта, че моделът трябва да бъде насърчаван.

По-късно в Центъра за деца и младежи с увреждания, министърът на труда и социалната политика участва в дискусия за новия закон за социалните услуги.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев