АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

Поредна строителна площадка за саниране откри днес кметът Стефан Радев / Снимка Община Сливен
24.02.2020 / 13:36

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поредна строителна площадка за саниране откри днес кметът Стефан Радев, който поздрави живущите на блок 31 в квартал „Българка“ за активността им и за това, че са повярвали в реализацията на програмата и са кандидатствали. Той пожела успех на всички, а на строителите и надзора на обекта - да изпълняват съвестно и качествено дейностите по него.

На жилищния блок предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

В града към момента по Програмата се обновяват 50 жилищни сгради от общо 51, от които някои са напълни завършени, а други са на различни етапи на изпълнение.

Строител на обекта е Кооперация „Синвекс“, а надзорът е поверен на „ИВТ Консулт“ ЕООД. Срокът за изпълнение е 178 календарни дни.

Във връзка с облагородяването на част от кварталите в града, кметът Радев припомни, че Общината планира премахване на незаконните гаражи и в кв. „Българка“. По този начин върху освободените участъци ще бъдат изградени места за паркиране, както детски и спортни площадки с парково осветление. Предвижда се и озеленяване на терените.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев