АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ В КАТАЛУНИЯ, НО НЕ БИЛО ЯСНО ЗА КАКВО И СРЕЩУ КОГО

Испанският вестник "Ел периодико"
21.02.2020 / 18:57

Описаното в испанския вестник "Ел Периодико" разследване е факт, но на този етап не може да бъде обявен нито предметът му, нито кои лица са обект на интереса на правоохранителните органи, от своя страна заявява говорител на полицията в Каталуния пред bTV.

По-рано днес изданието излезе със серия статии, от които се разбира, че се разследва пране на пари в особено големи размери с българско участие и даже се изяснява евентуалната съпричастност на премиера Бойко Борисов към схемата.

"По отношение на информацията, публикувана от изданието "Ел Периодико" днес, това е една операция, която е в ход и не мога да дам никакви подробности", подчерта говорителят на полицията.

Той беше категоричен, че не може да коментира нито кои личности от българската администрация са замесени, нито даже дали става дума за пране на пари.

На въпрос какви са източниците на испанската медия, говорителят заявява, че те работят с техни собствени източници, като това не са източници на полицията.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че Каталуния разследва премиера Борисов за пране на пари.

От Брюксел той коментира, че подхожда с разбиране към сигналите на неговия съсед по месторабота.

След това от прокуратурата уточниха, че не е сезирана от испанска страна за проверка, свързана с България и премиера Бойко Борисов. Това потвърди по-късно и вътрешният министър Младен Маринов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев