АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕЗ ВИНЕТКИ ОТ СЛИВЕН ДО КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Тол такси
20.02.2020 / 15:23

Във връзка с въвеждането на тол системата и поставянето на тол камери в град Сливен и населените места, кметът Стефан Радев коментира пред журналисти, че сред участъците за движение с винетка е пътят от Сливен до квартал „Речица“, който е част от републиканската пътна мрежа, но е намерено решение на проблема.

„Направихме изтегляне на границата на населеното място, което се обозначава с табела след входа на кв. „Речица“, така че за тази част от пътя няма да е нужна винетка“, поясни Стефан Радев.

По отношение на населените места на общината кметът коментира, че за някои от тях ситуацията е по-различна.

„Съществуват села, които са свързани с града чрез републиканската пътна мрежа. По територия община Сливен е най-голямата в страната и разполага с една от най-развитите пътни инфраструктури. Засега единствената опция да се пътува между някои от близките села и Сливен е със задължителен винетен стикер“, каза още кметът.

Той припомни, че задействаната от Община Сливен процедура държавните пътища, минаващи през центъра на града да станат общински, приключи успешно. Стефан Радев поясни, че става въпрос за пътя при „Ичеренско шосе“ от отбивката за Сотиря през бул. „Панайот Хитов“, „Скобелев“ до кръстовището на „Тернопол“.

„Този участък беше републикански. Към момента вече е общинска собственост, което ще ни позволи да инвестираме в тази зона с изграждането на велоалеи“, аргументира се кметът.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев