АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ КЪМ ШЕФА НА АПИ: ЗАЩО МИ ПРАВИТЕ НОМЕРА С ВИНЕТКИТЕ? КАК МОЖЕ ДА ИЗКАРВАТЕ ХОРА НА УЛИЦИТЕ?

Бойко Борисов
19.02.2020 / 10:34

Тук ли е шефът на АПИ? Защо ми правите номера, нали знаете колко бързо ще се разправя с вас?

Това запита премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание, предаде Агенция „Фокус“.

"Защо ми правите тези нормерца, а? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улиците заради някаква глупост", разгневи се Борисов.

Повод за гнева на премиера е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа. Причината за това е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.

"Питам, за да знам дали да ви "оправя" още днес! Провокирате ме! Много бързо ли да реагирам сега или след обяд?", попита гневен министър-председателят.

"Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш", нареди Борисов.

"Ако още веднъж направите така, че да се задъхам преди Министерския съвет, ще съжалявате", отсече Борисов на шефа на АПИ и го накара да напусне заседанието на Министерския съвет.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев