АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИНДИКАТ "ОБРАЗОВАНИЕ" С ОСТРА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ НАМЕСИ В УЧИЛИЩНИТЕ ПОЛИТИКИ

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"
17.02.2020 / 20:42

Остра позиция на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" срещу намеси на родители и техни организации в училищни политики. От профсъюза призовават просветния министър, премиера и президента за реакция, за да бъде защитен авторитетът на учителите и директорите.

От синдиката твърдят, че у нас ежедневно има примери за грубо вмешателство на родители и родителски организации в училищните политики. Юлиян Петров - председател на синдиката, даде примери:

"В Пловдив, където един родител беше влязъл и беше се сбил с охраната, беше ударил ученици. И днес имаше един случай в софийско училище, където едно детенце с топката, без да иска, удря друго детенце и родителят идва, започва да пише едни жалби, в които твърди, че учителят не бил вътре във физкултурния салон и той е виновен за цялата тази ситуация".

Затова от синдиката питат просветния министър, премиера и президента: "Ще наложат ли мярка на родителите, взели се за ментори и съдници, даващи възмездие, или ще оставят образователната система в родителско робство".

От Синдикат "Образование" заключават, че ако авторитетът на учителя не бъде възроден, ще си спомним за революцията от 2007-а година, намеквайки за националната учителска стачка тогава:

"Надявам се да не се стигне до стачка, но ако се стигне до стачка, това е една война и там победените ще бъдат повече".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев