АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕШЕВ: НЯМА ДА ДОПУСНА ПРОКУРАТУРАТА ДА БЪДЕ ЗАМЕСВАНА В ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ

Иван Гешев
17.02.2020 / 10:35

Главният прокурор Иван Гешев призова по време на акция срещу битовата престъпност в Чирпан политиците да не му дават съвети как да работи, а да се заемат с промени в законодателството, за да стане възможна наказателната отговорност за извършили престъпна приватизация.

Пред Нова телевизия Гешев припомни вчерашното телевизионно интервю на проф. Стив Ханке, в което се намеква за корупция в приватизацията по време на мандата на президента Петър Стоянов.

„Няма да допуснем да бъде замесвани в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или какво да не прави. Много добре знаем какво трябва да свършим и това, което трябва да свършим, го очакват българските граждани - да им осигурим ред и спокойствие и те (политиците - б.р.) вместо да си правят вятър на устата, да вземат да свършат нещо, за което са ги избирали българските граждани…Знаем, че срещу нас се обединяват бизнеси, бизнесмени, политици или откровени крадци, но сме твърдо убедени и имаме намерение да дадем на българските граждани това, което очакват. Ред е и на политиците да им дадат това, което очакват и това за което са ги избрали".

„Политиците да се хванат в ръце и след като ни подкрепят, да направят необходимите изменения, ако трябва и в Конституцията, за да има справедливост. И тези крадци, защото това са крадци, не знам дали чухте вчера и професор Ханке какво каза, да ходят там, където им е мястото, да бъдат изправени пред съда и да влизат в затвора“, посочи Гешев по повод възложената проверка на „бандитската приватизация".

Иван Гешев каза още, че не знае дали Васил Божков е в арест в Дубай или е освободен, но подчерта, че няма какво да влияе на процедурата за екстрадирането на бизнесмена оттам: „Ще искаме да бъде върнат в България, за да бъде изправен пред съда“.

По-рано стана ясно, че полицейска операция срещу битовата престъпност е започнала тази сутрин в Чирпан и село Зетьово. Полицейското присъствие в района е засилено.

Проверяват се адреси, извършват се разпити.

Освен Гешев на място е и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Седем заподозрени за крупна взломна кражба от фирмен склад са арестувани тази сутрин в Стара Загора, съобщи в Чирпан Ивайло Иванов.

Операцията в Община Чирпан се извършва на територията на четири населени места - Зетьово, Черна гора, Свобода и Оризово, където се проверява криминалния контингент, уточни главният секретар на МВР. Целта е да се предотвратят кражбите и грабежите по селата. Засега са образувани четири досъдебни производства. Има двама арестувани.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев