АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ СТАВА НА 30 ГОДИНИ

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ)
17.02.2020 / 08:46

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) чества своята 30-годишнина, която ще бъде отбелязана тържествено в зала 3 на Националния дворец на културата. Очаква се сред гостите на бъдат депутати, президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, министри.

През 1990 година се провежда 11-и извънреден конгрес на Независимите професионални съюзи, който прераства в учредителен конгрес на Конфедерацията на независимите синдикати в България. За председател е избран професор Кръстьо Петков:

"Този месец и половина, в който имах възможност на най високо равнище да работя съвместно с някои от другарите от досегашния апарат или номенклатура показа, че въпреки с цялото си желание у тях се запазват определени стереотипи и в определени моменти това пречи", обяснява тогава Кръстьо Петков.

Една от емблемите на КНСБ е Желязко Христов, който поема лидерския пост от Петков през 1997 година и е начело на организацията 13 години до смъртта си през 2010-та.

"Твърде често исканията на работниците гравитират около по-високи необходимости с оглед на инфлацията, даже и от реалността, в която сме". Тези думи на Желязко Христов са част от архива на събитията на Прехода, които съхранява БНР.

След Доктора, както всички наричат Христов, начело на Конфедерацията застава Пламен Димитров, който я ръководи и до днес.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев