АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЧЕВА: АКО ОСТАВКАТА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ, НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА Я ПОДАМ

Деница Сачева
13.02.2020 / 22:30

Ако една оставка би донесла решение на проблемите, нямам нищо против да я подам. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“. „Смятам, че в момента се търсят решения“, подчерта министърът. „Всички хора с увреждания в България са 674 хил. , а всички деца са 26 хил. Когато ние чуваме протестите е добре да чуваме гласовете и на тези, които мълчат“, каза Деница Сачева.

Във връзка с твърденията на Корнелия Нинова, че Законът за личната помощ не е обезпечен финансово от правителството, Сачева обясни: „Първо по въпроса за Закона за личната помощ средствата за него са осигурени. Отделно ви казах, че поради различни административни трудности и недоволства, които сме получили, почти 2000 договора са прекратени по заявка на самите хора. Това, което не е обезпечено, са тези категории хора, които не попадат в този закон. Това са възрастните хора. В това отношение нямам какво да кажа, правителството е осигурило необходимите средства и организация“, обясни Сачева.

По повод твърденията на майките на деца с увреждания, че тя е отказала среща с тях, министър Сачева поясни, че познава Вера Иванова от „Системата ни убива“ отдавна.

„Със сигурност е много повече отпреди времето, в което съм влязла в институциите. Срещали сме се с нея многократно. Сега след като започна тази акция, Вера Иванова не е потърсила среща с мен. Нямам нищо против да се срещам с всеки гражданин и с всички, които имат притеснения и страхове. В случая това обвинение към мен е най-малкото неоснователно“, обясни още министър Деница Сачева.

Източници: "Фокус", "Епицентър"

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев