АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКАТА ЗА XXII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА В СЛИВЕН

Първата среща на организационния комитет за провеждането на XXII Национален фестивал на детската книга в Сливен
10.02.2020 / 20:07

Първата среща на организационния комитет за провеждането на XXII Национален фестивал на детската книга в Сливен се състоя днес в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Председател на комитета е кметът Стефан Радев. Директорът на библиотеката Росица Петрова-Василева представи някои от основните моменти в програмата. Предвидени са срещи с детски автори, майсторски класове по илюстрация и творческо писане и други. В рамките на Фестивала ще се проведе и научен форум на тема „Времена, пространства и герои в съвременната детска литература”. В него ще участват утвърдени творци, литературни критици, научни работници, педагози, библиотечни специалисти и издатели от страната и чужбина, като докладите ще бъдат представени в сборник на български и английски език и разпространени в страните от Европейския съюз.

За първи път тази година се провежда Международен студентски конкурс за илюстрация на тема: „Из приказния свят на Валери Петров”, посветен на 100 години от рождението на писателя, който е и пръв носител на националната награда „Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздване. Студенти от художествени академии от пет държави ще се включат със свои творби в конкурса, като най-добрите илюстрации ще бъдат представени в изложба, която ще бъде открита в дните на фестивала.

На 11 май с няколко прояви ще се отбележат и 65 години от създаването на РБ „Доброплодни”.

Кметът Стефан Радев и членовете на Организационния комитет изразиха подкрепата си за реализиране програмата на фестивала и за юбилейното честване. Той ще се проведе от 11 до 13 май.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев