АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАТВОРИХА АЙФЕЛОВАТА КУЛА ЗАРАДИ НОВИ ПРОТЕСТИ СИ СРЕЩУ ПЛАНА ЗА ПЕНСИОННА РЕФОРМА НА МАКРОН

Айфеловата кула
07.02.2020 / 12:26

Френските профсъюзи възобновиха борбата си срещу плана за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон, след като законът трябва да бъде обсъден в Народното събрание.

Нов кръг от протести в цяла Франция днес доведе до затварянето на емблематични обекти като Айфеловата кула, тъй като френските профсъюзи продължават да оказват натиск върху президента Еманюел Макрон и неговите планове за пенсионна реформа.

Протестите бяха най-интензивни през декември и началото на януари и продължиха непрекъснато седем седмици. Въпреки това пенсионната реформа на френския президент беше приета от неговия кабинет и е внесена за одобрение в народното събрание.

Макрон твърди, че новата система ще бъде по-справедлива, тъй като всички пенсионни вноски ще доведат до едно и също ниво на плащане и че тя е по-подходяща за фрагментираните съвременни кариери.

Синдикатите оспорват логиката на Маркон, настоявайки, че реформата ще принуди повечето хора да работят по-дълго и може да отслаби пенсионните права на тези, които са преживели периоди на бедност или безработица.

Вчера отново се проведоха синдикални протести в Париж, Ница, Монпелие, Бордо и други големи градове, информира френският вестник „Le Monde”.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев