АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗЯВЛЕНИЕТО НА САЩ: РАЗМАХВАНЕ НА ПРЪСТ ИЛИ ПРОЯВА НА ЗАГРИЖЕН ПРИЯТЕЛ

проф. Александър Маринов
05.02.2020 / 20:10

Политологът проф. Александър Маринов коментира пред БНР, че огласеното от Вашингтон име поражда шеговита перифраза: "Великите скалисти планини се напънаха и родиха мишка".

"Надявам се, че ще стигне смелостта на българските компетентни органи, за да поискат повече доказателства за това в какво се изразява корупцията на този злодей Миталов. Дали е свързана само със случая с Николай Малинов, може да е имало и други случаи", категорично заяви политологът. Според него е важно да разберем и дали съдия Андон Миталов е кандидатствал за американска виза, за да му бъде забранено влизане в САЩ.

По думите му се е очаквало да бъде посочено име на човек от нива, на които се вземат важните решения в държавата.

"Трябва да сме много наивни, ако смятаме, че американците ще избират своите "мишени" с оглед благото на българското общество. Те имат свои интереси и преследват свои цели", заяви проф. Маринов.

Според политолога всичко, което американците правят в България, е в контекста на противоборството ѝ с Русия в региона. Той смята, че тезата, че корупцията се внася у нас от Русия трябва да бъде доказана, защото тя е дискусионна.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев