АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

300 БЪЛГАРИ АПЛОДИРАХА ТАТЯНА ЛОЛОВА В ЛОНДОН

300 българи аплодираха голямата актриса Татяна Лолова в британската столица
04.02.2020 / 14:12

Стендъп комедията "Дневниците на Лолова" по книгата на Татяна Лолова "Дневници и Делници" направи премиера този уикенд в Лондон.

300 българи аплодираха голямата актриса в британската столица, а след представлението над час тя раздаваше автографи. Благодарни сънародници я отрупаха с подаръци, сред най-вкусните бяха домашна баница и питка.

Директорът на Българския културен институт в Лондон Светла Дионисиева е споделила: "Лондон беше домакин на първата изложба на Светослав Светославов - Славето. Съвсем естествено беше да поканим Татяна Лолова , за да представи за първи път своя нов моноспектакъл именно тук. Не съм изнанадана от големия интерес към "Дневниците на Лолова", защото артисти с нейния мащаб са обречени на любов от публиката. За мен е важно те да се срещат и с нашите сънародници зад граница, защото паметта е признак на цивилизованост".

"Дневниците на Лолова" е създаден по истинските дневници на голямата актриса, която на 10 февруари ще празнува своя 86-и рожден ден. За вярната си публика в България и по света Лолова направи новия си спектакъл, в който има и много импровизации.

Голямата актриса реши да се пробва в не лесния жанр на стендъп комедията, след като получи покани за гастроли в Америка и Канада.

В спектакъла тя разказва за детството си, младежките години, семейството и ... любовта на живота си Славето. В мултимедийния спектакъл има кадри от последните години на Славето и Татяна, снимки от личния им семеен албум.

Мултимедията е създадена от журналиста Георги Тошев, който е автор на сценария.

Татяна Лолова ще представи своята стендъп комедия "Дневниците на Лолова" в Българския културен институт във Виена на 21 февруари, след което ще гостува в Грац.

През април актрисата ще е на турне в Германия.

http://www.cross.bg/lolova-tatyana-london-1624482.html#.Xjle84jF7IU

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев