АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАЕВ ОБЯВИ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА ЛИЧНОСТ НА МАКЕДОНСКАТА ДЪРЖАВНОСТ

Заев
04.02.2020 / 13:48

На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев, заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев, посочвайки, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи, предаде сайтът Фокус.мк, цитира Новини.бг.

В деня когато е роден Гоце Делчев, се сещаме и величаем една от най-забележителните личности на македонската държавност, каза Заев.

Делчев с посветената си борба и революционна дейност въплъти идеалите на свободата и социалната справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавотворна традиция. Неговата визия днес става мост, който ни свързва с другите народи в общите усилия за обединена Европа. Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период са горди с нашето днешно постижение, когато направихме нашата страна членка на НАТО и когато сме на стъпка от покана за начало на преговори с Европейския съюз, каза Заев.

В името на разбирателството и сътрудничеството между народите Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се покланяме на гроба на този велик човек в църквата "Свети Спас", написа Заев в своя профил във Фейсбук.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев