АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪЛЧЕВ: НАЙ-ВАЖНО Е ЗДРАВЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ. ПРОПУСНАТИЯТ МАТЕРИАЛ ЗАРАДИ ВАКАНЦИЯТА, МОЖЕ ДА СЕ ПРЕСТРУКТУРИРА

Красимир Вълчев
27.01.2020 / 12:13

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира в Симеоновград, че има възможност да се преструктурира материалът, който ще бъде пропуснат по време на грипната ваканция.

Министърът коментира още, че могат да се оформят оценки и в първите дни на втория учебен срок.

Най-важно е здравето на учениците, каза министър Вълчев и допълни: "Констатирана е епидемиологична ситуация и сме длъжни да реагираме, въпреки че това може да е в ущърб на процеса на образование. Няма съмнение, ще бъдат пропуснати часове, но не за първи път сме в грипна ваканция. Има възможност да се преструктурира материала, има възможност да се оформят и крайните оценки, при извънредна ситуация може дори първите дни от следващия учебен срок. При всички случаи има напрежение върху учителите и върху учениците, но не за първи път сме в такава ситуация".

Министър Вълчев коментира недоволството на началните учители за външното оценяване в 4-и клас:

"Що се отнася конкретно до диктовката, досега е била правена от учителите, всички изпити други в България в международен план се правят, ако искаме да са надеждни като външно оценяване да са съпоставими резултатите на учениците, трябва да се правят при еднакви условия. Няма да бъде бързо темпото, дикцията ще бъде ясна, на професионален диктор, диктовката ще бъде тествана върху група ученици, не би трябвало да има нищо притеснително".

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на посещение в област Хасково на 27 и 28 януари (понеделник и вторник), където ще има работни срещи с директори, учители, социални партньори и представители на местната власт, съобщиха от ведомството.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев