АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ПО СЪЩЕСТВО ИМПИЙЧМЪНТ ПРОЦЕСЪТ СРЕЩУ ТРЪМП

Доналд Тръмп
21.01.2020 / 08:08

Във Вашингтон ще бъде даден ход на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. След като миналата седмица в Сената бяха внесени обвиненията днес сенаторите ще обсъждат резолюция за правилата на процеса. Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпиране работата на Конгреса.

От днес започват исторически заседания по третия импийчмънт на американски президент. Сенаторите ще влязат в ролята на мълчаливи съдебни заседатели, който ще спазват строги правила на поведение. Те трябва безпристрастно да решат дали при разговора си украинския президент през лятото Тръмп е оказал натиск за лични облаги и дали е попречил на последвалото от случилото се разследване и най-вече ако се окажат валидни дали тези обвинения са причина за отстраняване от поста.

Привърженици на Тръмп казват, че той е в процедура по импийчмънт за неща, които не са се случили, а за негови опоненти при същите обстоятелства обикновен съд би издал за минути присъда „виновен“.

За самия президент процесът е дело на обсебени от мисълта да го отстранят демократи. Той настоява, че не е прекрачвал законите и заклеймява процеса като „лов на вещици.“

За да бъде Тръмп отстранен е необходимо мнозинство от 2/3 в Сената.

Президентът е убеден, че републиканското мнозинство там ще му помогне. В Тутър той написа “Не съм виждал до сега Републиканската партия тилкова силна и обединена. Благодаря ви!”

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев