АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИЕХА НОВИЯ ПЛАН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия при Общината
20.01.2020 / 15:57

Новият план за защита при бедствия в община Сливен бе обсъден и приет единодушно днес на заседание на Съвета за намаляване на риска от бедствия при Общината.

Дневният ред на срещата включваше и актуализиране на състава на Съвета.

По думите на кмета Стефан Радев, новият общински план е изготвен, съгласно указанията на Съвета за намаляване на риска към Министерски съвет. За разработването му са използвани статистика, информация и характеристика за цялата територия на общината, въз основа на експертно становище. За първи път е изготвена оценка на риска, която включва описание и анализ на потенциалните рискове и опасности, които могат да се случат на територията на общината и списък с всички възможни опасности.

„Превенцията е най-успешната политика, към която се стремим да се придържаме и ще продължаваме по този начин и занапред“, категоричен беше кметът Радев.

В рамките на заседанието членовете на Съвета изразиха единодушно мнение, че планът е работещ и приложим за действие от съответните отговорни институции и структурите за спешно реагиране.

Предстои съгласуване на новия план с областния управител, след което ще бъде внесен за разглеждане на сесия на Общински съвет-Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев