АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД РЕШАВА ЗА АРЕСТА НА НЕНО ДИМОВ

Нено Димов
16.01.2020 / 08:16

Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста бившият министър на околната среда Нено Димов. В събота, на първа инстанция, му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение по обвинението в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник.

Съдът откри достатъчно данни за неговата съпричастност за кризата с водата в предоставените от прокуратурата 59 тома доказателства. Видя опасност той манипулира свидетели, заради високата му държавна позиция към онзи момент - с подадена, но неприета от парламента оставка. На лостовете, които постът му дава, акцентира и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, който след съдебното решение коментира:

"Към момента е налице опасност да извърши друго престъпление с оглед високата степен на обществена опасност - на него самия като длъжностно лице, и на деянието, което е извършил."

Дали това, че от вчера Нено Димов вече е бивш министър ще промени позицията на спецобвинението, ще стане ясно по-късно днес. В събота адвокатът на Димов - Ина Лулчева, силно да разкритикува съдебния акт и призна че не е изненадана:

"С новата вълна в прокуратурата се обеща, че ще тя ще се заеме с високите етажи на властта."

Засега Нено Димов остава единственият отговорен за водната криза в Перник, а прокуратурата, която разсекрети част от доказателствата по делото, е категорична - ако ексекоминистърът не беше разрешавал вода от язовир Студена да отива за промишлени нужди, до режим нямаше да се стигне.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев