АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗСЛУШВАТ УПРАВИТЕЛЯ НА НЗОК В ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ НА НС

Д-р Дечо Дечев
15.01.2020 / 14:15

Управителят на Националната здравно-осигурителна каса Дечо Дечев ще бъде изслушан на утрешното заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. За това са постигнали съгласие групи на ДПС и БСП.

Очаква се Дечо Дечев да даде информация за проблемите в българското здравеопазване, с които обясни намерението си да се оттегли от поста през март, заяви депутатът от БСП проф. Георги Михайлов:

"Проблемите, които той поставя, според нас, са изключително сериозни. Не само според нас, според цялото общество. И те трябва да бъдат прозрачно разрешени, представени пред Здравната комисия, за да се постави началото най-накрая на една много сериозна дискусия за състоянието на българското здравеопазване и най-вече за възможностите за решаване на проблемите в това здравеопазване".

БСП обяви, че ще сезира прокуратурата, която трябва да провери твърденията, че има система за отчитане на дейности, които са извършени в по-малък обем или изобщо не са били извършени.

Управителят на НЗОК Дечо Дечев коментира преди дни, че е нужна ревизия на дейността на Здравната каса. Той заяви, че касата плаща 7 пъти по-скъпо на частните болници за едни и същи лекарства.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев