АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАСУВАТ ВНАСЯНЕ НА ОБВИНЕНИЕ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ТРЪМП

Доналд Тръмп
15.01.2020 / 08:10

Камарата на представителите в американския Конгрес се очаква да гласува днес за изпращане в Сената на обвинението за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Той е обвинен в превишаване на правомощията си и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Вотът е от историческо значение, защото той дава начало на същинския процес, който може да доведе до отстраняването на Тръмп от поста.

Това ще е третият такъв процес срещу американски президент.

На процедурата по импийчмънт бе даден ход преди около четири седмици, след като Камарата на представителите гласува обвинения в това, че Тръмп е оказал натиск на Украйна за политически облаги.

След гласуването се очаква председателят на доминираната от демократите Камара на представителите Нанси Пелоси да изпрати обвиненията в Сената - процес, който бе забавен и това породи напрежение между двете камари.

В този период демократите се опитваха да осигурят явяване на нови свидетели по време на процеса в доминирания от републиканците Сенат, но така и не получиха уверения.

Президентът Тръмп настоява, че не е прекрачвал законите и нарича процеса “лов на вещици“.

Междувременно в навечерието на вота демократите разпространиха куп документация от разследването в опит да представят контекста на случващото се.

По време на гласуването днес ще бъдат назначени и законодатели, които ще са в ролята на прокурори.

След гласуването тези отговорни лица ще се включат в церемониална процесия по пренасяне на обвиненията от Камарата на представителите в Сената.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев