АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН СЕ СРЕЩНА С АСАД В ДАМАСК

 Среща на руския президент Владимир Путин и Башар ал Асад в Дамаск, Сирия
07.01.2020 / 20:00

Руският президент Владимир Путин посети във вторник Дамаск и се срещна със сирийския президент Башар ал Асад, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС. В програмата на посещението на Путин в Сирия са планирани посещения на още няколко обекта.

"От летището Владимир Путин се отправи към командния пункт на Въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската арабска република, преминавайки по улиците на Дамаск", заяви говорителят. "В командния пункт Путин беше посрещнат от сирийския президент Башар Асад", каза Песков. Пред двамата президенти са били представени военни доклади за ситуацията в различни региони на страната. По-късно са били проведени двустранни преговори между руската и сирийската делегации.

"В разговора си с Асад Путин отбеляза, че сега можем с увереност да кажем, че е изминато огромно разстояние за възстановяване на сирийската държавност и териториалната цялост на страната", заяви говорителят на Кремъл. По думите му, "Путин отбеляза, че по улиците на Дамаск с просто око можете да се видят признаци на възстановен спокоен живот".

"Сирийският президент изрази признателност за помощта на Русия и руските военни в борбата срещу тероризма и възстановяването на мирния живот в Сирия", каза той. "Асад също поздрави Путин и целия руски народ за Рождество Христово", каза Дмитрий Песков.

В програмата на престоя на Путин в Сирия са планирани посещения на още няколко обекта, добави той.

Преди това Путин посети Сирия през декември 2017 г., припомня ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев