АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ ОТЛОЖИ ДЕЛОТО ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ

Мая Манолова внесе  иск за касиране на резултатите от изборите, проведени на 3 ноември 2019 година.
07.01.2020 / 12:50

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София. Съдът ще заседава отново следващата седмица. Манолова внася 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата. За "Хоризонт" тя коментира казуса така:

"ОИК не се беше запознала със становището на вещите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отлагане на делото. Съдът отново отложи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини. Ще бъде направено повторно броене поне в част от изборните секции. Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение, от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите".

Манолова иска за касиране на резултатите от изборите, проведени на 3 ноември 2019 година.

В 14 тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев