АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: КОЙТО ПРАВИ ДАЛАВЕРИ С БОКЛУКА, ЩЕ СВЪРШИ В БЕЛЕНЕ!

Бойко Борисов
03.01.2020 / 19:13

Той изрече заканата си пред медиите по време на поредната инспекция

Премиерът Бойко Борисов заплаши, че чиновниците, които правят далавери с боклук, ще свършат кариерата си в Белене.

Той изрече заканата си пред медиите по време на поредната инспекция. Той провери как напредва строителството на "Балкански поток" и АМ "Хемус".

В Плевен бе проведена мащабната спецакция на МВР, при която беше проверено депо за отпадъци заради съмнения за незаконен трафик на 9000 тона смет. Премиерът Бойко Борисов заяви, че предстоят още поне 7 такива операции.

„Поздравявам МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, където влизат по този начин. Подготвят се акции на поне още седем места", заяви той пред медиите.

Борисов е категоричен, че "всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си понесе санкциите“. „Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона, тук наблизо е Белене, където да завършат своята кариера. Това е борба с корупцията“, заяви Борисов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се създават истерии около състоянието на ВиК дружествата в България.

По думите му, текат процедури за подмяна на тръбите на голям брой български градове.

Борисов заяви, че са заделени на 2 милиарда лева, а 70-годишни тръби, ще бъдат заменени.

Борисов допълни, че в предишния програмен период в Перник не са си направили воден цикъл.

Той все пак призна, че са възможни и критични ситуации с водата.

Той допълни, че при срещата си с кмета на Ботевград вчера е станало ясно защо разходът на водата на ботевградчани е по-голям през зимата, отколкото през лятото. Защото пускат вода, дори без да я използват да тече, с цял да не измръзнат тръбите.

По повод състоянието на водопровода от язовир Тича до Шумен, Борисов заяви, че работата не е свършена много преди неговото управление.

На “инспекция” по изграждането на АМ "Хемус" е необратимо! Премиерът заяви, че е осигурено необходимото, така че изграждането на АМ "Хемус" да е необратим процес.

"Ще видите като стане готова, в Северна България каква разлика и развитие ще има", коментира той, след като инспектира строителството в участъка от Търговище към Шумен.

"Много ни е красива България, но е много трудна за изграждане на пътища. Това, което най-много ме радва, е, че в момента няма участък от магистралите, по който да не се работи, макар и на различни етапи", каза Борисов. Той добави, че когато "Хемус" бъде изградена, автомагистрала "Тракия" ще се облекчи, което още повече ще благоприятства развитието на туризма.

По време на инспекцията министър-председателят отбеляза напредъка по строежа на огромните мостови съоръжения по трасето. "След 2 месеца като дойдем, тук вече ще има поставен чакъл", сметна той.

"От скалата път се прави! И пак - бързо се строи, няма празници, няма делници, работи се много усърдно. От Търговище до Белокопитово вече може да се минава по чакъл", каза министър-председателят. Той изтъкна, че по време на строежа на магистралата, археолозите са открили уникални находки, които вече са в музеите.

Изграждането на отсечката от п. в. "Белокопитово" до п. в. "Буховци" започна през 2018 г., но строителството се забави заради обжалване на отчуждителните процедури. Работеше се в участък от близо 1,5 км, където строително-монтажните работи са вече изпълнени на 95%.

Очаква се сериозен напредък и в оставащите близо 15 км от трасето, съобщиха от правителствената пресслужба.

За тях бе получено разрешение за строеж в края на 2019 г. и в момента се правят насипи, изкопи, укрепване на откоси, бетонови, кофражни, армировъчни работи. Извършва се реконструкция на водопровод. Работи се и по големите съоръжения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев