АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕБАСТИАН КУРЦ ОБМИСЛЯ ОБЛЕКЧАВАНЕ НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ

Себастиан Курц
03.01.2020 / 09:39

Бъдещото коалиционно правителство на Австрия, начело с канцлера Себастиан Курц, ще се застъпи за постепенно облекчаване на санкциите срещу Русия при прилагането на Минските споразумения за Украйна. Това се посочва в работната програма за 2020-2024 г., наречена "Отговорност за Австрия", на бъдещото правителство на страната, съставено от Австрийската народна партия и партия "Зелените", съобщава ТАСС.

Както се отбелязва в документа, "Австрия спазва санкциите на ЕС срещу Русия в съответствие с европейския консенсус." "С напредъка в прилагането на споразуменията от Минск е необходимо да се обмисли постепенното премахване на санкциите [срещу Русия]", се казва в работната програма.

Основните насоки във външната политика на новото австрийско правителство ще бъдат "продължаване на австрийско-руския публичен форум за укрепване на двустранните отношения и публичния диалог между Австрия и Русия ("диалог в Сочи")".

Себастиан Курц ще се върне на поста канцлер на Австрия след съставянето на ново правителство. Конгресът на "Зелените" трябва да одобри участието на партията в правителствената коалиция с Австрийската народна партия. Очаква се новият кабинет на Австрия да положи клетва на 7 януари 2020 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев