АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕДВЕДЕВ РАЗПОРЕДИ ЗА ПО-РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ САЩ ЗАРАДИ "СЕВЕРЕН ПОТОК 2"

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев
23.12.2019 / 17:39

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви в понеделник, че е инструктирал своите заместници да обмислят допълнителни "рестриктивни мерки", които да бъдат наложени спрямо САЩ в отговор на американските санкции по отношение на проекта ""Северен поток 2".

Той определи санкциите на САЩ като "нелоялна конкуренция", добавяйки, че "те противоречат на всички международни споразумения и принципи на международното право и на международната търговия".

Медведев посочи, че в допълнение към вече обявените наказателни санкции, той е заявил на "своите колегите от правителството да разработят различни ограничителни мерки срещу Съединените щати".

По-рано през деня говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери, че Москва планира ответни мерки на американските санкции, определяйки ги за пореден път като "неприемливи".

"Ситуацията се анализира. Изхождаме от разбирането, че подобни санкции са неприемливи за нас", заяви Песков. "Във всеки случай подобни стъпки няма да останат без ответни контрамерки", предупреди той и отбеляза, че мерките за противодействие ще бъдат наложени "когато това отговаря най-добре на нашите национални интереси".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев