АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТКРИХА СЪДИЯ ОТ ПАЗАРДЖИК МЪРТВА В ДОМА ѝ

Майа Попова
13.12.2019 / 19:51

Майа Попова - съдия от РС Пазарджик, е била открита мъртва вчера, съобщи 24 часа.

От МВР потвърдиха, че в Пазарджик се води досъдебно производство след смъртта на магистрат.

По неофициална информация Майа Попова сама е посегнала на живота си, като за изясняване на причините за трагедията е образувано досъдебно производство.

Припомняме, през 2015 г. Попова бе осъдена на 2 години пробация, след като бе заловена да шофира с 5,02 промила алкохол в кръвта. Пробацията й бе две години задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Съдийката бе лишена и от право да шофира за същия период.

Делото срещу нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Щетите и по двата автомобила са незначителни, но при удара съдийката е изпаднала в кома и е получила нараняване на главата.

По време на инцидента Майа Попова беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от ръководния пост. Висшият съдебен съвет така и не предприе някакви дисциплинарни действия срещу нея.

"Нямам никакъв спомен от катастрофата. Отивах на работа. Изпаднала съм в безсъзнание в колата. Не съм употребявала алкохол", заяви тогава зам.-председателят на Районния съд в Пазарджик Майа Попова.

Съдия Попова е съпруга на брата на кмета на Пазарджик - Тодор Попов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев