АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ ОБСЪДИ ИЗБОР НА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ОТ КВОТАТА НА НС

Народно събрание
12.12.2019 / 09:07

Очаква се днес депутатите да ратифицират договора от края на ноември между правителството и Съединените щати за доставка на материали, оборудване и поддръжка за армията на комплектомобилна производствена линия за метални конструкции.

Парламентът ще обсъди и процедурни правила за избор на заместник-председател и на двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на Народното събрание.

Предложения ще могат да правят в писмена форма народни представители и парламентарни групи в седемдневен срок от приемането на правилата.

Кандидатите трябва да имат професионална квалификация в сферата на съобщенията, информационните технологии, медиите, икономиката или правото. Те ще се проверяват и за принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Допуснатите до процедурата за избор ще бъдат изслушани на открито заседание на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Народното събрание открива новата процедура за избор на заместник-председател и на двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията поради изтекъл мандат.

Депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за защита на потребителите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще представи на депутатите от ресорната комисия информация за състоянието на съоръженията и на основните водоизточници в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев