АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОСТИ СЪС СТЕФАН ДАНАИЛОВ

Опашка от желаещи да се поклонят пред големия актьор
02.12.2019 / 19:08

Повече от пет часа продължи поклонението в Народния театър пред Стефан Данаилов. Присъствието на хиляди доказа за пореден път, че той е най-обичаната кинозвезда на България.

Опашка от желаещи да се поклонят пред големия актьор се изви още преди 10 часа – повече от час преди официално обявения час за начало на траурната церемония.

Около 12 часа целият площад пред Народния театър се изпълни с хора, носещи цветя и искащи да изкажат съболезнования на близките на Мастера. През последното десетилетие България не помни толкова хора на погребение на всенароден любимец.

Ковчегът с тленните му останки бе изнесен около 15,30 ч. Всички присъстващи – роднини, творци, общественици и политици изпратиха Стефан Данаилов с аплодисменти. Директорът на Народния театър Мариус Донкин прегърна племенницата на актьора – режисьора Росица Обрешкова и заедно с нея плачеше.

Синът на Данаилов – Владимир дойде от САЩ със съпругата си, за да се сбогува с баща си. До него бе и майка му Ирен Кривошиева. Той приемаше съболезнования заедно с доведения си брат – Росен Цанков.

Да се сбогуват с Данаилов дойдоха президентите Румен Радев и Георги Първанов, Симеон Сакскобургготски, много актьори, режисьори, творци, приятели на Ламбо от цяла България, политици от различни партии.

По време на поклонението негови студенти се редуваха на почетен караул до ковчега. Сред тях бяха Силвия Лулчева, Башар Рахал, Китодар Тодоров, Иван Панев, Дарин и Деян Ангелови. Цветя поднесоха и негови колеги от трупата на Народния театър, сред които Мария Каварджикова, Аня Пенчева, Владимир Пенев и много други.

„В спомена си винаги ще стоим на твоята маса, онази голямата в хола, отрупана с нежност и топлина, цялата банда, заедно, около теб. Помислил си за всички ни: Ая е вегетарианец, за Стефи трябва да има кола, за Виктория и Владето да се сготви боб, от големия, за Росен и Вики да се купи бира, а за мен… „Айде, Обрешкова, бързо сервирай, че ще изстине…“ Ти ще се шегуваш, най-вече с остаряването, а сетне ще споделяш своите мълчания, докато леко усмихнат пиеш кафе… Благодаря, че притежаваме дара да бъдем част от живота ти. Благодаря за добрината, все още за нея няма сътворено прилагателно, Благодаря за най-голямото наследство – паметта за Стефан Данаилов“, каза в траурното си слово племенницата му Росица Обрешкова.

Стефан Данаилов ще бъде погребан утре до съпругата си на Боянските гробища.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев