АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕВОЗВАЧИ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ СИСТЕМАТА БОНУС-МАЛУС

Автобусни превозвачи
28.11.2019 / 13:33

Превозвачи се обявиха против въвеждането на системата бонус-малус за „Гражданската отговорност”. Според Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи така предложените текстове ще оскъпят непосилно застраховката за бранша, което ще доведе до закриване на междуградски линии и намаляване на персонала:

„Няма как да се съгласим, че ние ще плащаме веднъж глоба и санкция по Закона за движение по пътищата и втори път ще бъдем наказвани. Между другото и Законът казва, че никой не може да бъде наказван два пъти за едно и също нарушение. В случая се оказва, че може. Ние ще бъдем наказвани втори път с плащането на по-висока „Гражданска отговорност“.

От своя страна Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка обърна внимание, че бонус-малус системата обвързва нарушенията с автомобила, а не само с водача, който практически ги извършва.

„Само че това нещо влияе на самата фамилия, на самото семейство, на самото дружество, на самата фирма. Защото малусът се качва от един човек спрямо 10, които имат бонус, но бонусът не се зачита“.

Бонус-малус системата предлага да се въведе оскъпяване на „Гражданската отговорност” за некоректните водачи на пътя, а изрядните шофьори да плащат по-евтина полица.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев