АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ГЛЕДА БЮДЖЕТИТЕ НА НЗОК И ДОО НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА 3-ТИ ДЕКЕМВРИ

Народно събрание
28.11.2019 / 10:56

На извънредно заседание на 3-ти декември - вторник, Народното събрание ще разгледа на второ четене бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса за догодина. Депутатите гласуваха да дебатират от 11:00 до 20:00 часа.

Редица поправки бяха внесени между двете четения на бюджетите на НЗОК и ДОО, както и на Държавния бюджет.

Сред най-спорните поправки между двете четения на бюджетните закони за догодина е категоризацията на местата за настаняване, резервирани чрез онлайн платформи като Airbnb и Booking. След острата реакция на обществото вчера вносителите - Менда Стоянова от ГЕРБ и Валери Симеонов от Обединените патриоти обявиха, че са съгласни на обществено обсъждане на темата за облагането на краткосрочно отдаваните под наем имоти, използвани основно за туристически обекти.

Друг такъв момент остават болничните, след като Коалиционният съвет предложи първият ден да бъде за сметка на работника, но по настояване на премиера Бойко Борисов подобен вариант така и не беше оформен като законодателен текст. Въпреки това проблемът остава, а вчера имаше и протест на КТ "Подкрепа" по темата.

По традиция БСП внесоха алтернативен бюджет и за пореден път предложиха прогресивно подоходно облагане - идея, която управляващите отхвърлят поне до края на мандата си.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев