АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНОТО СЛЕДСТВИЕ ПОЕМА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ИНЦИДЕНТА В “ПИРОГОВ“

 "Пирогов"
27.11.2019 / 18:28

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Националната следствена служба да разследват инцидента в "Пирогов", при който тази сутрин загинаха двама пациенти. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Води се досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. На местопроизшествието се извършва оглед от вещи лица и експерти по пожарна безопасност, разпитват се свидетели, изземва се документация от лечебното заведение, допълват от прокуратурата.

Комисар Стойно Цветков, главен разследващ полицай на Столичната дирекция на вътрешните работи коментира: "Трудно някой би могъл да направи извод каква е причината за неприятния инцидент. Всичко е въпрос на експертни изследвания и едва тогава може да бъде дадена по-голяма конкретика във връзка с причините".

Заместник-директорът на "Пирогов" Николай Габровски обясни, че само бързата реакция е предотвратила още по-мащабен инцидент: "Не става дума за кислородна бутилка, която е взривена. Все още уточняваме причините и не можем категорично да кажем какви са причините за възникналия инцидент".

На заседанието на кабинета днес премиерът Бойко Борисов също коментира случая: „Разследването тече. Дано не се окаже, че са пушили в стаята“.

„Не само двамата мъже, които са починали, са били под заплаха за живота, а още над 80 души. И ако не е била адекватната реакция на персонала и на тези служби, за които казах, можеше да бъде много по-голяма белята“, допълни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев