АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА 28 НОЕМВРИ

общинските съветници
26.11.2019 / 13:17

Общо пет точки са включени в дневният ред на сесията. Сред тях са избор на заместник-председатели на новия местен парламент, както и избор на членове и ръководства на Постоянните му комисии.

Други предложения, които предстоят да бъдат гласувани са още определяне на представители на общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и в Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват и утвърждаване на броя на кметските наместници в общината и определяне на правомощията им, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Избраният за втори мандат председател на Общински съвет-Сливен Димитър Митев коментира, че ще бъде продължена досегашната политика при провеждането на редовните сесии. Промяна няма да има и по отношение на обичайните пресконференции на ръководството на местния парламент. Митев подчерта, че те ще продължат да се състоят ден преди заседанията на общинския съвет.

източник: Община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев