АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПРОВЕРЯВА ГОТОВНОСТТА НА АВТОМОБИЛИТЕ ЗА ЗИМАТА

Пътна полиция
22.11.2019 / 15:46

Пътна полиция призова шофьорите да бъдат внимателни. Застудяването и валежите съвпадна и с третия етап на акция "Зима". Проверки ще се правят най-вече на състоянието на автомобилите и подготовката им за зимата, обясни Мария Ботева от Пътна полиция:

"Все повече навлизаме с атмосферните условия в есенно-зимния период. На много места в страната вече се отчитат и снеговалежи и съответно дъждове, студени атмосферни фронтове, въпреки всичко обръщам внимание, че при зимни условия движението е изключително опасно, създават се изключително големи предпоставки за пътно-транспортни произшествия, още повече, че пешеходците, горещо отново препоръчвам да бъдат с по светли дрехи, да имат светлоотразителни ленти, да не навлизат внезапно на платното за движение"

“От 15 ноември 2018 г. до 28 февруари 2019 г. – това е периодът, в който законодателят е предвидил да се движим с гуми, които са подходящи за зимни условия или с дълбочина на протектора не по-малко от 4 мм. В този период пак повтарям от 15 ноември до 2018 г. до 28 февруари 2019 г. на територията на страната са на магистрали са загинали пет и са ранени 83 участника в движението по пътищата. Апелът ми е както към водачите на превозни средства, движейки се по пътища от първи и втори клас да се съобразяват с пътните условия“, поясни още Ботева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев