АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ВРЪЧИ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ "НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ"

Президентът Румен Радев с Нели и Робърт Гипсън
21.11.2019 / 20:13

Расте делът на дарителството в наука и образование, посочи президентът Румен Радев, който беше домакин на церемонията на 14-ите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител”. Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите, които прозрачно подкрепят значими инициативи и обществени каузи.

Специалната награда за значим принос за развитие на дарителството получиха Нели и Робърт Гипсън. От 15 години те отпускат стипендии на български студенти, които имат нужда от социална подкрепа. Помогнали са на 1200 млади българи.

“Тяхната история е блестящ пример за „заразната“ сила на доброто и за това, че силата на дарителството помита всякакви граници. Убеден съм, че няма награда, която да се измери с чувството за вътрешно удовлетворение от това, че даваш крила на таланта, амбицията и мечтите на хиляди млади хора“, каза Радев.

Тази година кампанията на Българския дарителски форум е насочена към устойчивостта на даренията.

Инвестициите в наука и образование са най-перспективната инициатива, посочи президентът Румен Радев:

„Ние имаме нужда от образовани хора, защото образованият човек трудно се поддава на неистини и на популистки внушения; Образованият човек е брониран срещу ежедневните бомбардировки с новини за небивал икономически и социален напредък, oбразованият човек не позволява да му нахлузват розови очила, той мисли критично“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев