АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЙКИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ПРОТЕСТИРАТ ЗАРАДИ НОВИЯ ПОСТ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА ЗАМ.-ШЕФ НА НС

Снимка от миналогодишните протести срещу Валери Симеонов, тогава вицепремиер, заради обидно изказване срещу майките на децата с увреждания
21.11.2019 / 12:09

Майки от инициативата "Системата ни убива" и граждани се събраха пред парламента. Поводът е назначението на Валери Симеонов на поста заместник-председател на Народното събрание, което стана факт в сряда. Инициативата цели да напомни на народните представители за случилото се преди една година. В тази връзка събралите се пред парламента носиха транспаранти "Забравихте ли майките"?

Преди година Валери Симеонов, в качеството си на вицепремиер, обиди в свое медийно изказване майките на деца с увреждания. След близо едномесечен протест пред Министерски съвет, Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

Аделина Банакиева, част от събралите се около 20 души каза, че това не е протест, а "спонтанна реакция" срещу назначението на Симеонов. "Ние сме част от протестиращите майки и гражданската инициатива "Системата ни убива" и 26 дни седяхме на площада, за да подаде този човек оставка като вицепремиер. Изведнъж сега три дни след годишнината от това събитие, се оказва, че те ни го навират наново. Затова дойдохме да напомним за себе си", посочи тя, предава БТА.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев