АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВРЕМЕННО ОТСТРАНИХА ШЕФОВЕТЕ НА ТРИ БОЛНИЦИ СЛЕД СМЪРТТА НА ДЕТЕ

Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов и директорът на педиатричната болница д-р Димитър Русинов
20.11.2019 / 19:00

Директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести, на болниците "Пирогов" и "Лозенец" са временно отстранени от постовете си. Мярката е приложена и на тримата директори докато приключи разследването, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов, след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев. Русинов подчерта, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките.

„Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването", каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов.

Русинов подчерта, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките.

„Съдействаме максимално на проверките”, каза и директорът на „Пирогов” проф.Асен Балтов, а директорът на болница „Лозенец” проф. Любомир Спасов се въздържа от коментар.

Припомняме, че тази сутрин премиерът Бойко Борисов нареди да се отстранят директорите на болници и всички, които са замесени в случая с починалото тригодишно дете в София, докато завърши проверката на прокуратурата. "Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи - да бъде направено днес. Това бездушие... да гледат детето и да го... разстроих се.. Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова, толкова пари за здравеопазване се дадоха", заяви премиерът Борисов, цитиран от БНТ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев