АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ПОИСКА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ И НА ТРИ БОЛНИЦИ

Бойко Борисов
20.11.2019 / 12:26

След разговор с родителите на 3-годишното момченце, което почина миналата седмица в София, премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев още днес да отстрани директорите и на трите болници, свързани със случая, до приключването на всички проверки. Това са Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“, болница „Лозенец“ и „Пирогов“.

Борисов поиска още експертизите да се направят във Военномедицинска академия и коментира: "Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи - да бъде направено днес. Това бездушие, да гледа детето и…, разстроих се… Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова. Ние само отпускаме пари, само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен. Ако това е правилно...".

Детето бе откарано на 14 ноември в изключително тежко състояние в спешната болница „Пирогов“, където е починало въпреки усилията на лекарите.

Здравното министерство в момента проверява Педиатричната болница „Проф. Иван Митев“, болница „Лозенец“ и „Пирогов“ - здравните заведения, в които родителите на детето са търсили медицинска помощ преди седмица.

Директорът на специализираната детска болница "Професор Иван Митев" д-р Димитър Русинов отказа коментар по искането на премиера, излизайки от болницата на път към Министерството на здравеопазването, където е повикан за разговор. На въпрос на „Хоризонт“ д-р Русинов заяви, че няма какво да коментира.

Директорът на „Пирогов“ също отказа да коментира искането на Борисов. Говорителят на болницата Мария Пойразова повтори за пореден път пред БНР, че 3-годишното момченце, починало преди няколко дни в болницата, е постъпило в изключително тежко състояние при тях и е било с "несъвместимост с живота". Пойразова допълни, че екипите в "Пирогов" са положили всички необходими усилия, детето да бъде спасено.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев