АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ - 19 НОЕМВРИ, НА МНОГО МЕСТА В СТРАНАТА ЩЕ ИМА ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.

Празник на сухопътните войски
18.11.2019 / 07:57

Ден на отворените врати ще има и в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, където ще може да бъде видян статичен показ на въоръжение и техника, музея и разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника. А от 12 часа в Градската градина в Сливен ще има концерт на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти.

В навечерието на празника днес две формирования от войсковия район "Кабиле" край Ямбол организират Ден на отворените врати. Това са 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион. В тях посетителите ще имат възможност да разгледат военна техника и различни видове въоръжение. Освен образци на въоръжението ще бъде демонстриран и начина на използване на лекострелково оръжие, снайпер, оръдеен автомат както и верижните машини на пехотата.

А във Военното формирование 52 740 в Хасково посетителите ще могат да разгледат екипировката и въоръжението на армейската част.

Тържествено събрание-концерт по случай празника ще се състои и във А във Военния клуб в Плевен. В града ще има и Ден на отворените врати - във войскови район „1163“, на който са поканени ученици от плевенските училища. А от 15 часа пред паметника на 4-ти пехотен полк ще бъде поднесен венец на признателност към героите, загинали за свободата и независимостта на България.

Тази година Празникът на сухопътните войски съвпада с отбелязването на 134-та годишнина от Сръбско-българската война.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев