АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОЦИАЛИСТИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА НИНОВА И ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП

Корнелия Нинова
15.11.2019 / 18:22

Оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова, Изпълнителното бюро на партията и предизборния ѝ щаб искат 50 социалисти заради резултатите на местните избори.

В анализ на резултатите, озаглавен "Обективен прочит", те казват, че партията на практика е повторила резултатите от изборите през 2015 година, когато има 60 кметове на общини и 930 общински съветници, докато сега има 58 кметове на общини и 1006 съветници.

Чавдар Георгиев - член на Националния съвет коментира за „Хоризонт“, че резултатите на социалистите са слаби и за това политическата отговорност трябва да се носи от лидера Корнелия Нинова.

„Най-лесният начин би бил ръководството да си подаде оставката, този път сериозно, а не наужким. Трябва да се свика ново заседание на Конгреса, за да може да се направят и някои уставни изменения според мен – тук не ангажирам останалите колеги от Националния съвет. Сега действащият устав създава предпоставки за утвърждаване на еднолична, авторитарна власт“, каза той.

Депутатът от БСП Александър Симов определи позицията на 50-те като кабинетен анализ. Той обаче не отрече, че БСП е можело да постигне по-добър резултат.

„Абсолютно съм убеден, че можеше и да е по-добър. Няма безгрешни кампании, направени са някакви грешки, но е факт, че като теглим чертата – в условия, които бяха предвидени, и от нивата, които тръгваме, всъщност има с какво да се гордеем с постигнатите резултати. За мен е важна тенденцията – че от парламентарните избори през 2017-а има покачване, бавно, но упорито на резултатите. Което показва, че пътят е правилен“, каза Симов.

В неделя на заседанието на пленума на БСП се очаква основна точка да бъде анализа на изборните резултати.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев