АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЯН ЧУКОВ: ДЕМОКРАТИТЕ ОПИТВАТ ДА ПРИНУДЯТ ТРЪМП ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА САМ

Боян Чуков
15.11.2019 / 17:50

Нищо интересно няма да се случи по време на процедурите и изслушванията за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, прогнозира пред БНР анализаторът Боян Чуков.

В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ той отбеляза, че демократите и по точно „дълбоката държава“ смени стратегията си за елиминирането на Тръмп: „До този момент на тях им стана абсолютно ясно, че по законен начин не могат да го свалят от поста. Затова се опитват да използват стратегията, която бе приложена на президента Никсън. Той бе подложен на чудовищен натиск от общественото мнение, всички медии тогава бълваха срещу него и той не беше официално лишен от власт, а просто си подаде оставката. Това се търси“.

Част от предизборна кампания

Демократите знаят, че Тръмп ще бъде сериозен кандидат и най-вероятно при тази ситуация той ще получи втори мандат. Затова те се опитват цялата тази процедура да я превърнат в част от предизборната кампания на демократите. Но една голяма част от сериозните анализатори на Запад наричат процедурата на импийчмънт в Конгреса „трагикомедия“ - те правят един синтез между комедията с Бил Клинтън и Моника Люински и процедурата по елиминирането на Никсън, подчерта анализаторът.

Руската следа

Сенилният прокурор Робърт Мълър три години се занимаваше с разследването на „руската връзка“ в предизборната кампания в САЩ през 2016 г. и какво се оказа – нищо, припомни Боян Чуков.

„Дълбоката държава“ в САЩ, която десетилетия наред можеше да премахва всеки неудобен кандидат за президент по един перфектен начин, независимо дали е републиканец или демократ, сега се оказва, че няма този ресурс и американската институционална система се намира в много дълбока криза, тук е проблемът, допълни той и изтъкна, че процедурата по импийчмънт започва да се обръща срещу демократите, тъй като общественото мнение реагира по различен начин от времето на Никсън.

Факторът „Коломойски“

Чуков коментира и думите на украинския олигарх Игор Коломойски, който е сочен за „гръб“ на президента Володимир Зеленски, че Киев може да се откаже от стремежа си да бъде прозападен и да се обърне към Русия:

„Коломойски е бизнесмен, той не се води от никаква идеология, него не го интересува абсолютно никаква геополитика. Той иска само да увеличава своето състояние и да се превърне в единствения и водещ олигарх в Украйна, където ще може да контролира и продава всичко“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев