АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СОЛУН ПРОДЪЛЖАВА ЧЕТВЪРТАТА СРЕЩА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ "ПРОМЕНЯЩОТО СЕ БЪДЕЩЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ"

Бойко Борисов и Кирякос Мицотакис
15.11.2019 / 08:00

Продължава посещението на българският премиер Бойко Борисов в Солун. Той се включва срещата на върха с премиерите на Гърция и Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. На форума ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните от региона.

По време на снощната си среща с гръцкия министър-председател Кирякос Мицотакис Борисов увери, че лично следи строителството на газовия интерконектор Комотини - Стара Загора.

Срещата Борисов - Мицотакис - в атмосфера на европейско партньорство, посочват гръцките телевизионни канали. Според Борисов интерконекторът подобрява енергийната сигурност в цяла Югоизточна Европа.

Атина и София отдават голямо значение на железопътната връзка Бургас-Александруполис - част от международен коридор за товарни превози и връзка между двете пристанища.

Българското правителство е готово за сътрудничество с Гърция за насърчаване на инвестициите между двете страни, допълват в информация организаторите на форума - Индустриалната федерация на Гърция.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев