АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА ПОСТЪПИЛО ОФИЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НОВ ШЕФ НА КПКОНПИ

КПКОНПИ
13.11.2019 / 13:31

В ГЕРБ не е обсъждана темата за бъдещ председател на КПКОНПИ, обяви шефката на парламентарната група Даниела Дариткова във връзка с информацията, че Сотир Цацаров ще оглави КПКОНПИ.

"Не са обсъждани още кандидатури. Срокът не е изтекъл. Предстои. Тогава ще може да видите кои са предложените кандидати", каза още Дариткова.

По-рано днес и председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев заяви, че няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ.

"Прочетох за тази информация. Няма до този момент официално постъпило нито едно предложение от народен представител, от група народни представители или политическа партия в парламента за шеф на КПКОНПИ", каза Ячев.

На въпрос дали Сотир Цацаров би бил подходящ кандидат, Ячев обясни, че не може да обсъжда качества на кандидат, който не е предложен. Ячев обърна внимание, че не е участвал в преговори и не знае за такива за поста шеф на КПКОНПИ.

"ПГ на "Обединени патриоти" не е търсена за кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална такава. Все пак срокът е другата сряда", допълни още Ячев.

Народният представител заяви, че в НФСБ не са обсъждали кандидатура. "Нормално е да бъде предложена от най-голямата политическа сила. Ако няма такива предложения, най-вероятно тогава ще коментираме в рамките на "Обединени патриоти". На този етап не сме обсъждали кандидатура и имена", допълни още Борис Ячев.

Той изтъкна, че кандидатът за председател на Антикорупционната комисия може да бъде предложен и само от отделни народни представители, не от цяла парламентарна група. На въпрос дали смята в лично качество, че Сотир Цацаров е подходящ за тази кандидатура, Ячев обясни, че той формално отговаря на условията.

"Ако утре постъпи номинация или ако днес след обяд, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждана. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като влезе по процедура има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи", уточни още Ячев.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев