АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ОБЖАЛВА ИЗБОРА НА РАЙОНЕН КМЕТ ЗА “ИСКЪР“ В СТОЛИЦАТА

БСП
11.11.2019 / 11:32

Кандидатът за кмет от БСП на район “Искър“ в столицата Борис Цветков внесе деловодството на Министерски съвет и МВР декларация и видео записи, с които настоява премиерът Бойко Борисов да се разграничи от спечелилия изборите районен кмет на ГЕРБ Ивайло Цеков.

В официална декларация социалистите заявяват, че разполагат с видеозаписи от деня на балотажа 3 ноември, на които ясно се виждат действията и сътрудничеството между Цеков и редица известни на органите на реда и на много граждани на района лица, за които публично в район “Искър“ се знае, че се занимават с купуване и продаване на гласове.

Борис Цветков призовава премиера: “През целия изборен ден на няколко пъти различни групи на тумби по пет, по шест, по осем, организирани си контактуват, получават задачи. Мисля че Бойко Борисов има механизъм – политически и държавен – да оттегли, да се разграничи от такава практика. Ако той не го направи, това ще означава, че той и Фандъкова са поръчители на това действие, че те го закрилят“.

Социалистите се обръщат също към МВР, Специализираната прокуратура и другите компетентни органи с апел незабавно да изземат записите от камерите на обектите, да анализират всички други факти и данни и задълбочено да разследват сигналите за изборните нарушения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев