АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОНЦЕРТ НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПРОЕКТА „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“ ТАЗИ ВЕЧЕР В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Маестро Георги Калайджиев със своите  възпитаници
09.11.2019 / 12:09

Едно голяма събитие ще събере тази вечер от 18 часа в зала „Сливен“ любителите на симфоничната класика и приятелите на проекта на маестро Георги Клайджиев „Музиката вместо улицата“.

Концертът е посветен на 10-та годишнина на този първи и единствен по рода си за Европа проект, доказващ, че за таланта няма етнически и социални граници. Смисълът на проекта на виртуозния сливенски цигулар е да развенчае ред предразсъдъци и табутата За и Във ромската общност. И, инвестирайки в специализираното музикално образование на десетки деца от ромския квартал „Надежда“, да разкрие и развие музикалните им дарби, да ги окрили по пътя към високото изкуството, новите културни хоризонти и… към бъдещето.

Част от възпитаниците на проекта „Музиката вместо улицата“ вече са ученици в музикалните училища в Бургас и Стара Загора, други се подготвят за тази важна житейска стъпка.

Тази вечер някои от тях ще свирят като солисти на сцената в зала „Зора“, други ще видим като участници в Камерния симфоничен оркестър, създаден към проекта, под диригентството на музикалния педагог Радка Кусева.

Очаква ни една топла и приятна музикална вечер с младите таланти от проекта „Музиката вместо улицата“. В програмата са включени солови и оркестрови творби от големите световни и български класици.

Очаква се на концерта днес да присъстват съпругата на Президента на Р България г-жа Десислава Радева, официални лица, журналисти и меценати на проекта от Германия, представители на сливенските държавни и общински власти, и разбира се – родителите, близките и приятелите на децата – участници в проекта на маестро Георги Калайджиев.

Който наскоро бе удостоен с най-високия приз за заслуги към Община Сливен - наградата за изкуство и литература „Добри Чинтулов“.

Мариана Иванова

 

Още снимки от новината

маестро Георги Калайджиев

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев